3 årsager til langsomt internet

Døjer du med internet, der ikke helt gider at samarbejde? Langsomt internet er rigtig irriterende, især hvis man sidder med noget arbejde eller en opgave, der skal laves. I disse tider hvor alting foregår i et højt tempo, og hvor man ikke er vant til at holde pause, kan det være en kæmpe belastning og irritation, hvis internettet ikke virker optimalt.

Hvis du står i denne situation og oplever, at dit internet er meget langsomt, kan der være nogle forskellige årsager til dette. Der er nogle ting, du selv kan undersøge, hvis du har problemer med internettet, og her kommer tre af dem. Så se med her!

Selve forbindelsen

Noget af det første, du bør undersøge, er, om det er muligt for din udbyder at levere en hurtigere forbindelse. Det kan nemlig være, at det er selve forbindelsen, der er årsag til det langsomme internet.

For at finde ud af om din forbindelse rent faktisk lever op til det, du betaler for kan du tage en hastighedstest. Denne kan du så sammenligne med kontrakten fra din udbyder og se, om det stemmer overens – også i forhold til det du betaler. 

Du skal dog være klar over, at det måske vil være svært at måle noget helt præcist, hvis du bruger trådløst netværk, da det kommer an på din placering i forhold til routeren.

Problemer med routeren

Hvis der er langsomt internet, kan det også have noget med routeren at gøre. Hvis du tænker, at det kunne være tilfældet, kan du prøve at slukke routeren, vente i et minut og derefter tænde den igen. Det er en af de løsninger, som din udbyder formentlig også vil fremhæve, så det er et godt sted at starte, hvis du gerne selv vil klare den.

Det kan dog også være, at det er hardwaren den er galt med. Her kan det være lidt sværere at gennemskue, da der simpelthen kan være tale om, at hardwaren er slidt op, eller at routeren er for gammel eller af for dårlig kvalitet til at kunne understøtte internethastigheden.

Desuden har forbindelsen også noget med routerens placering at gøre, da det er begrænset, hvor langt forbindelsen rækker. Så du kan eventuelt rykke routeren tættere på det sted, du tit sidder og arbejder – det kan også gøre en forskel.

Undersøg om du har virus

Langsomt internet kan også være forårsaget af virus. Udover at virusser i det skjulte samler oplysninger fra computeren, gælder det også for alle virusser, at de er med til at gøre dit internet langsommere. Nogle virusser kan endda gøre det meget langsomt, da det æder noget af hastigheden.

Hvis du tænker, at din computer er ramt af en virus, bør du få fat i et program, som kan skaffe dig af med disse – helst et antivirus-program.

Med disse råd skulle det gerne være muligt for dig at komme til bunds i sagen og finde årsagen til det langsomme internet, så du uden forstyrrelser kan få lavet dit arbejde.

Skriv en kommentar