Skal du have en hjemmeside?

Designer Working on the Laptop

Dette indlæg er skrevet til dig der skal have en ny hjemmeside for første gang. Det kan være du er en lille virksomhed, du er håndværker eller frisør, eller det kan være du skal have en hjemmeside til din forening eller måske en blog, hvor du vil skrive om dit arbejde eller hobby.

Der er mange gode muligheder i dag og det behøver ikke koste ret meget. I dette indlæg ser vi på hvad du skal vælge af løsning, afhængig af hvad din hjemmeside skal bruges til.

Du er lille virksomhed og skal bruge en firma hjemmeside

Denne situation er den jeg har mest erfaring med. Jeg har hjulpet flere små virksomheder med at komme i gang med at få en hjemmeside.

Det vigtigste jeg vil råde dig til her er at du skal gå til en professionel webdesigner.

Jeg har set alt for mange små ervervsdrivende, der prøver at sno sig udenom at betale for en firmahjemmeside. Måske kender man nogen eller måske kan ens nabos søn lave lidt computer. Det vil jeg stærkt råde imod. En virksomhed hjemmeside er serious business og ikke noget du bare lige kan få lavet af nogen du kender.

Gå til en professionel der kan lave en hjemmeside med kontaktformular, der er responsive, så den kan vises på alle enheder og som ser godt ud.

Det er penge der er godt givet ud og som kommer hjem igen.

Du skal lave en blog

Der er mange gode og nemme muligheder for at få en blog, blandt andet WordPress, Medium, Tumblr og Blogspot. Jeg ville vælge WordPress, hvis altså du satser på at det skal blive en blog der skal bruges kommercielt.

Det skyldes at WordPress er et kæmpe økosystem, med alle mulige tænkelige plugins, der kan gøre din blog effektiv og profitabel.

Hvis du bare vil hurtig i gang og ikke tænker så meget på at tjene penge, så kan en egentlig blogplatform som Medium eller Blogspot, sagtens være en ide. Jeg er ikke så meget inde i hvilke blogsider der er mest populære nu dog. Du kan hoste din blog billigt på for eksempel Simply.com, der nok er mit foretrukne danske webhotel.

Du skal lave en personlig hjemmeside

Skal du have en hurtig, men flot hjemmeside til dig selv eller din forening, så kan jeg anbefale Vix, der på kort tid er blevet meget populær. Det er en “drag and drop” hjemmeside, som er super nem at bruge. Jeg har ikke selv så meget erfaring med Vix, men jeg hører rigtig mange være glade for Vix.

Skriv en kommentar