Bedste Joomla webhotel – test og tilbud

Kom nemt op og køre med din Joomla side! Med et godt webhotel er du hurtig klar med din nye Joomla side, uanset om du laver en flot firmaside, intranet til klubben eller noget helt andet.

Der er masser af gode webhoteller til Joomla at vælge imellem, danske såvel som udenlandske.

I denne guide får du mine tips til hvad du skal se efter når du vælger Joomla webhotel.

Jeg har udvalgt 3 gode Joomla webhoteller til dig, som jeg tror du vil blive glad for. Det er to danske webhoteller og et udenlandsk webhotel, som jeg selv bruger og er tilfreds med.

Er du i tvivl om noget er du meget velkommen til at sende mig en email.

Indholdsfortegnelse

ANNONCE

Populære Joomla webhoteller

Sådan vælger du det rigtige Joomla webhotel

Joomla er et populært CMS system, der i popularitet kun overgås af WordPress. Det er nemt at gå til, men med alle muligheder for tilpasning.

Joomla er bygget på teknologierne PHP, der er programmeringssproget, og MySQL, der er databasen.

I øvrigt ligesom WordPress og det er en stor fordel, som vi skal finde ud af.

Derfor skal du have et webhotel, der har PHP og MySQL.

Det har de alle sammen heldigvis, for begge dele er standarden for webudvikling gennem 20 år, hvor ikke bare Joomla, men også WordPress, Drupal, Magento og en række andre CMS og webshop bruger denne kombi.

Derfor er et godt Joomla webhotel også typisk et godt WordPress webhotel og omvendt. Du behøver derfor ikke kigge specifikt efter et Joomla webhotel, men kan se efter et godt WordPress webhotel, da det lever op til dine krav som Joomla udvikler.

Lad os se lidt på hvilke forhold der er vigtige for dit Joomla webhotel:

1-click install

Kan du installere Joomla selv? Altså opsætte database, uploade filer og så videre. Eller foretrækker du at have muligheden for at installere med et par klik?

Det gør de fleste og derfor er 1-click install super smart.

Med 1-click install skal du ikke bekymre dig om databaser og filer, men skal bare udfylde brugernavn og password og så er du igang, mens 1-click programmet tager sig af resten.
De fleste webhoteller har 1-click install med Joomla, men tjek det lige for en sikkerheds skyld.

PHP version

PHP er internettets mest populære programmeringssprog med millioner af webapps bag sig. Men det er også et gammelt sprog, helt tilbage fra midt 90erne.

Siden er der sket rigtig meget med webudvikling og den gamle kode har måttet opdateres mange gange for at kunne følge med.

I de senere år er hastighed blevet meget vigtig, især i forhold til Google, der prioriterer dette højt, når websites skal rangeres i søgemaskinen.

Nyere versioner af PHP er meget hurtigere end de ældre versioner, derfor er det super vigtigt at have et webhotel der er hurtige til at få implementeret den nye version.

MySQL databaser

Joomla er et databasebaseret CMS system, det vil sige at al information gemmes i en database og skal hentes derfra, når dine besøgende skal se din side.

Derfor skal du have en hurtig database og du skal kunne rette i den for at finde fejl.

Det har de fleste webhosts heldigvis og de fleste tilbyder PHPMyAdmin, som kan bruges til at køre databaseoperationer.

Vær opmærksom på at der er stor forskel på hvor mange databaser der er tilladt på de forskellige webhoteller.

Mange danske webhoteller har strikse krav her, med kun en eller to databaser tillad på de billige webhoteller.

Hvis du er typen der kan lide at rode med flere projekter, så vær opmærksom på dette og vælg en udbyder der tilbyder ubegrænsede databaser.

Sikkerhed

Joomla er et populært CMS system og derfor er også et populært mål for hackere.

Det må man leve med og heldigvis er det blevet nemmere at beskytte sig imod.

Her er det absolut vigtigste at holde sit site opdateret og at gøre det sværere for hackerne ved at undgå nogle begynderfejl, så som at kalde sin brugernavn noget andet end sidenavn og at have beskyttelse mod “brute force” angreb.

Opdatering af software er dit ansvar, men webhotellerne gør også deres ved at især at ændre standardindstillinger for installationer og ved at have en firewall på deres servere, der blacklist mistænkelig adfærd.

Når det gælder sikkerhed er det også rart at have dansk support, som man kan skrive med og få gode råd. Du skal dog ikke regne med at de kan hjælpe dig hvis du bliver hacket. Det koster. Det kan derfor godt betale sig at beskytte sig med et abonnement hos fx Succuri.

Support

Mit sidste punkt på listen specifikt for Joomla webhoteller er support.

Det er jo faktisk ikke unikt for Joomla, men hold da op, hvor er det vigtigt at have en support du kan stole på og komme i kontakt med.

Her foretrækker jeg dansk support, gerne telefonsupport, men jeg er du skarp til engelsk har de store udenlandske udbydere også ofte god support.

I Danmark er support typisk på email/ticket, med mulighed for at betale sig til telefonsupport. I udlandet er det ofte chat support. Jeg savner lidt chat support i Danmark, men med vores lønninger er det nok for dyr en løsning.

Andre overvejelser når du vælger webhotel

Vi har set lidt på hvilke kriterier der er værd at overveje når du skal vælge Joomla webhotel.

Nogle af dem er specifikke for Joomla, men der er også andet at tænke over, som gælder for alle typer websites:

Antal domæner, databaser og email

Nogle webhoteller tillader at du kan tilføje ubegrænsede ekstra domæner, mens andre kun tillader et domæne. Det samme gælder med emails, hvor rigtig mange kun tillader mailkonto til dit primære domæne, selv om du godt kan tilføje flere domæner.

Hvis det er vigtig for dig at kunne tilføje mange domæner OG kunne få en email til dem alle, så kan det være du skal kigge efter en udenlandsk host, hvor dette typisk er standard.

De danske webhoteller har typisk begrænsninger, men enkelte tilbyder dog ubegrænset.
Kontrolpanel

I udlandet bruger man typisk Cpanel som kontrolpanel, som anses for at være “the gold standard” indenfor administration af webhoteller.

Det er bestemt også et glimrende værktøj, hvorfra man kan lave alt det man vil fra installation af Joomla til database backup osv.

De danske webhoteller bruger ofte deres egne kontrolpaneler og det fungerer typisk fint, selv om det kan tage lidt tid at vænne sig til, hvis du normalt bruger Cpanel.

Resurser

RAM, trafik og harddisk kan være en udfordring på de billigste danske webhoteller.

Det er min erfaring.

Her taler jeg ikke om hvis du bare har en lille firmaside eller blog, men hvis du begynder at lave mere avancerede setups, hvor du arbejder med data på backend.

Så risikerer du at løbe tør for enten RAM eller båndbredde. Derfor, tjek hvad der følger med, hvis du ved du skal lave tungt arbejde på dit webhotel.

Backup

Daglig backup er heldigvis standard på næsten alle webhoteller og jeg kan kun anbefale at du får et webhotel der tilbyder dette.

Det er ganske enkelt livsvigtigt at du kan få genskabt dit website, hvis uheldet er ude.

Alternativer til Joomla

Er du kommet i tvivl om Joomla er det bedste valg til dit website? Der er flere andre gode alternativer:

WordPress

WordPress er verdens mest populære CMS system og fungerer rigtig godt, til næsten hvad som helst. Det er godt til firma websider, det er endnu bedre til blogs og du kan endda køre webshop med Woocommerce. 

WordPress har den fordel at der er så utrolig mange der bruger det og derfor udvikler til det. 

Uanset hvad du vil lave på dit WordPress site, kan du derfor nemt finde en udvidelse til det.

Squarespace

Squarespace er en super populær “page builder”, hvor du nemt og hurtigt kan komme igang med at lave din egen hjemmeside.

Det kræver ingen teknisk færdighed, eller at du skal have et webhotel, og der er masser af hjælp at hente med skabeloner og “drag and drop” funktion.

Shopify

Verdens mest populære webshop system lige nu. Shopify gør det nemt at komme igang med at sælge på nettet.

Drupal

Bedst til store mediesites. Drupal er systemet der er udviklet til dagblade og aviser og er typisk det som vælges, hvis man skal launche et større online magasin.

Kræver mere teknisk indsigt, men har også flere muligheder.

Skriv en kommentar