Siteground er et af de største webhosting firmaer i verden og et af mine foretrukne webhoteller.
Jeg har selv 10+ websites hostet hos Siteground og det har jeg har jeg, fordi Siteground er billigt, stabilt og super alsidigt.
Selv om Siteground er et amerikansk firma har de servere i Europa, blandt andet Tyskland, hvilket gør at din danske side loader hurtigt.
For små penge kan man hos Siteground hoste næsten ubegrænsede domæner, databaser og emails.
Første års webhotel koster kun fra omkring 300kr for den mindste pakke. Det er derfor et glimrende sted at hoste en ordentlig bunke domæner til en billig pris.
Indholdsfortegnelse
Populære webhoteller fra Siteground
- Bedst til små hjemmesider og blogs
Basic Suiten er Simplys billigste og mindste webhotel. Den er velegnet til blogs og mindre erhvervssider, der ikke får en hel masse trafik.
Vælg dette webhotel, hvis du ikke er sikker på hvor mange besøgende dit website vil få.
- Bedst til at vokse med
Standard suiten er næste skridt op fra Basic Suite og er sådan set den samme type webhotel med shared hosting som Basic Suite, der er bare skruet op for hvad du får med af specs.
Vælg dette webhotel, hvis du allerede har et website med besøgende og kunder.
- Bedst til professionelle
Pro Suite er til dig der arbejder professionelt med websites og online salg.
Her får du telefon support og masser af power til at hoste selv store websites.
Vælg dette webhotel, hvis du vil være sikker på at aldrig få problemer.
- Blog
- Firma
- Webshop
- Stort website
Jeg anbefaler Siteground til dig der roder med hjemmesider og som gerne vil have et alsidigt og billigt webhotel, hvor du kan installere en masse domæner, emails og websites uden besvær.
Siteground bruger cPanel, så det er super nemt at administrere, uanset om du skal lave backup, ændre i database eller 1-klik installere en af de mange CMS og webshops der følger med.
Når jeg ikke anbefaler Siteground til dig med webshop eller planer om et stort website, er det fordi Siteground ikke er dansk og når du har en seriøs online business er det rart at kunne i kontakt med en dansker.
Der er selvfølgelig ikke noget i vejen for at du bruger Siteground til disse formål, men personligt ville jeg nok hellere hoppe på Simply eller en anden dansk hostingudbyder, hvis jeg skulle leve af mit website.
Webhotel pakker
Startup
- €4 måned / første år
- Velegnet til små hjemmesider og blogs
- 10 GB plads
- 10.000 besøgende
- Chat support
Den mindste pakke Startup tillader kun et website og skiller sig derfor ud fra resten af webhotellerne.
Jeg kan derfor ikke anbefale denne, da du for samme pris også kan få en tilsvarende pakke hos fx Simply, som er dansk og på danske servere.
Med i Startup pakken følger maks 10.000 månedlige besøgende, hvilket egentlig heller ikke er ret meget.
GrowBig
- €7 måned / første år
- Velegnet til webshops og større websites
- 20 GB plads
- 25.000 besøgende
- Chat support
Den mellemste webhotel pakke fra Siteground. Her bliver det bedre og det er denne pakke jeg selv har.
Med GrowBig pakken får du nemlig mulighed for at hoste ubegrænsede antal domæner og websites.
Og det er altså ubegrænsede domæner og websites, for den eneste restriktion her er plads og trafik, men der er ikke begrænsninger på emails og databaser, som der ofte er på danske webhoteller.
Det er vigtigt fordi du normalt gerne vil opsætte din egen email til et website, for eksempel hvis du laver hjemmesider for andre.
Det samme med databaser, her ønsker du ikke at alle websites skal deles om samme database, for det kan gøre det besværligt hvis du skal flytte et site.
GrowBig pakken er altså en god løsning til dig, der ved du kommer til at hoste 10-20 websites på samme webhotel.
Denne pakke er dog ikke uendelig med resurser. Der er begrænsninger og skal du have flere store websites hostet, vil jeg anbefale GoGeek webhotellet.
GoGeek
- 28 kr måned / første år
- Velegnet til store professionelle websites og webshops
- 40 GB plads
- 100.000 besøgende
- Chat support
Her får du ubegrænset antal websites, op til 100.000 månedlige besøgende og 40GB lagringsplads.
Det er i hvert fald nok til at komme rigtig godt i gang og har du mere end 100.000 besøgende, tjener du forhåbentligvis nok til en VPS.
På dette webhotel får du også nogle andre lækre ting med i købet så som White Label mulighed og Priority Support.
White Label betyder at du kan give dine kunder mulighed for at administrere deres kontrolpanel gennem dit firmanavn og logo. Du kan altså bruge Siteground som udbyder af hosting, men sælge dine kunder hosting fra dig.
Priority support er altid godt at have, også selv om det i dette tilfælde ikke er dansk support.
Funktioner
Kontrolpanel
Siteground bruger Cpanel som kontrolpanel. Cpanel er et omfattende kontrolpanel software, som normalt anses for at være den gyldne standard for kontrolpaneler til servere.
Her er det ganske enkelt super let at gøre det du vil, hvad enten det er at tilføje ekstra domæner og emails eller at installere WordPress.
Alt er nemt og grafisk at gå til og det er til at forstå. Du kan også udføre en masse avancerede operationer her med databasen.
Så når Siteground bruger Cpanel er jeg glad, selv om det ikke er strengt nødvendigt.
Danske webhoteller bruger normalt ikke Cpanel, men derimod deres egne udviklede kontrolpaneler. Det kan være en fordel og en ulempe. Jeg synes nok typisk det er lidt en ulempe, da jeg er vant til Cpanel.
Support
Noget af det jeg er mest tilfreds med hos Siteground er deres chat support. Her kan du super hurtigt få hjælp af venlige og dygtige support medarbejdere.
Det hele foregår dog på engelsk, så hvis du ikke er så god til engelsk, vil det nok føles som en udfordring.
Men altså, hvis du har det fint med at kommunikere på engelsk, så synes jeg chat support er virkelig fedt, fordi du så hurtig kommer igennem.
Og det er døgnet rundt.
Fordi Siteground er så store har de råd til at have support anset hele døgnet, modsat dansk support, der typisk kun er der i almindelig arbejdstid.
Backup
Siteground kører daglig backup med nem mulighed for gratis genskabelse.
Det skal lige siges at jeg ikke har haft behov for at genskabe data på mine webhoteller hos Siteground, så jeg ved faktisk ikke hvor let det er, men jeg går ud fra det er fint nok.
Andre funktioner
SSL
Simply har gratis SSL, altså det certifikat, der gør at du kan kryptere din trafik, så du får hængelåsen og HTTPS i din url.
Der bruges her Lets Encrypt og det er nemt at tilføje det under “https beskyttelse”.
CMS
Simply tilbyder nem installation og brug af en lang række cms systemer og webshops:
- WordPress
- Woocommerce
- Joomla
- Magento
- Drupal
- Prestashop
Fordele og Ulemper
Simply er mit anbefalede webhotel af alle danske webhoteller, men der er selvfølgelig både godt og skidt ved Simply. Lad os se lidt på fordele og ulemper.
- Ubegrænsede domæner
- Chat support
- Cpanel
- Ikke dansk support
Du har nok fået en god ide om hvad der er godt og skidt ved Siteground.
Det gode er helt klart at du får Cpanel kontrolpanel, du får ubegrænsede domæner og du får venlig og kompetent hjælp på chat, dog kun på engelsk.
Ulempen er at alt foregår på engelsk, så hvis du ikke er så skarp der, så er det nok ikke webhotellet for dig.