Sådan laver du flotte tabeller i WordPress med WP Ninja Tables

WordPress er smart og med Gutenberg editoren kan du lave næsten det hele, super nemt.

Men en ting er WordPress ikke særlig god til og det er at lave tabeller. Man kan godt nok copy paste tabeller ind fra Excel og lignende, men det bliver ikke særlig pænt og ikke mindst bliver det ikke dynamisk. Hvis du vil ændre i tabellen skal du ændre den manuelt i indlægget og det er upraktisk.

Der findes flere plugins der kan lave tabeller og her kan man skelne mellem to slags:

  • Pagebuilder tabeller – der styres i pagebuilderen
  • Plugin tabeller – der styres i backend

Pagebuilder tabeller er når du laver en tabel i pagebuilder som fx Elementor. Her har Elementor ikke tabeller indbygget, men det kan man få med fx Ultimate Elementor Addons pluginnet. Det bruger jeg selv til andre ting, fx deres FAQ Schema, som er super praktisk. Det kan også lave tabeller, hvor man manuelt så tilføjer række for række. Det kan lave flotte tabeller, men det er tidskrævende og ikke særlig dynamisk og derfor bruger jeg det ikke.

Plugin tabeller laves af plugins der kun fokuserer på at lave tabeller. Man kan derfor lave sin tabel i pluginnets backend og så vise den med en shortcode. Det er her jeg bruger WP Ninja Tables, som er et super plugin til at lave netop tabeller.

Eksempel på tabel lavet med Ninja Tables

Fordelen ved at bruge denne type plugin er at det er så alsidigt. Jeg laver fx gerne min data til tabellerne i Google Sheets og så vil jeg derfra have dem ind i WordPress. Det kan jeg gøre med Ninja Tables, hvor jeg kan importere direkte fra Google Sheets og dermed opdatere min tabel med tryk på et klik.

Desuden kan jeg manipulere med dataene på diverse måder. Jeg kan merge data for eksempel, hvilket er super praktisk og smart.

Alt i alt kan jeg virkelig anbefale WP Ninja Tables.

Skriv en kommentar